برگزاری کارگاه دانش افزایی اعضای هیئت علمی سومین دوره هم اندیشی کارمندان دانشگاه مازندران هشتمین ضیافت اندیشه استادان دانشگاه مازندران جلسه تخصصی واکاوی اجرائی شدن عفاف و حجاب در دانشگاه باتاکید بر چالش های پیش رو برگزاري دوره آموزش مجازي بهانه وصل در ايام ماه مبارك رمضان بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار جمعی از استادان، نخبگان و پژوهشگران دانشگاه‌ها: مراسم معنوي احياءليالي پر فيض قدر در آستانه فرا رسیدن سالروز حماسه غرور آفرین عملیات بیت المقدس برگزار شد:مراسم گرامی داشت آزادسازی خرمشهر برگزاری پنجاه و پنجمین نشست هم اندیشی اساتید دانشگاه مازندران با موضوع «نقش اخلاق حرفه ای در ارتقا جایگاه دانشگاه»

بسم رب المهدی

قال الصادق (ع) :

لَو أدرَکتُهُ لَخَدَمتُهُ أيّامَ حَياتي . ( غيبه النعماني /245 )

اگر مهدي (ع) را درک مي کردم ، تمامي روزهاي عمرم را به خدمت او مي پرداختم .

3 ـ ترس از دشمن :

قال الکاظم (ع) :

القائِمُ الَّذي يُطَهِّرُ الأرضَ مِن أعداءِ اللهِ عَزَّوَجَلَّ وَ يَملَاُها عَدلاً کما مُلِئَت جَوراً وَ ظُلماً ، هُوَ الخامِسُ مِن وُلدي . لَهُ غَيبَتٌ اَمدُها خَوفاً علي نَفسِهِ . ( کمال الدين 2/361 )

قائمي که عرصةزمين را از لوث دشمنان خداي عزوجل پاکيزه گرداند و آن را لبريز از عدل کند ، چنانکه از جور و ظلم آکنده باشد ، همان پنجمين از فرزندان من باشد ، او را ، از بيم جان خود ، غيبتي باشد که مدتش طولاني شود .

عاقلان جملگي بر آنند که آدمي بايد از خطر بهراسد و بي هدف جان شيرين را به کام مرگ نفرستد . از اين رو پيامبران و امامان (ع) همچون ديگر مردمان وظيفه دارند که از جاان خود محافظت کنند و در اين راه از هيچ کوششي دريغ نورزند و حضرت مهدي (ع) نيز به عنوان آخرين فرد از تبار پاک آنان ، وظيفه دارد براي آيندةجهان خود را از گزند خائنان در امان نگاه دارد .

4 ـ تعلل و بي وفايي مردم :

قال المهدي (ع) :

لَو أنَّ أشياعَنا وَ فَّقَهُمُ اللهُ لِطاعَتِهِ عَلَي اجتِماعِ مِنَ القُلُوبِ فِي الوَفاءِ بِالعَهدِ عَلَيهِم ، لَما تَأخَّرَ عَنهُمُ اليُمنُ بِلِقائِنا وَ لَتَعَجَّلَت لَهُمُ السَّعادَتُ بِمُشاهَدَتِنا عَلَي حَقِّ المَعرِفَتِ وَ صِدقِها مِنهُم بِنا . ( الاحتجاج 2/602 )

اگر شيعيان ما ـ که خداي آنان را بر طاعتش توفيق دهاد ـ با دلهايي يکپارچه برعهد خويش وفادار بودند ، به يمن لقاي ما نائل مي شدند و سعادت ديدار ما به آنان روي مي آورد ؛ ديداري که با شناخت حقيقي و درست ايشان نسبت به ما همراه بود .

قال المهدي (ع)  :

أمّا وَجهُ الاِنتِفاعِ بي في غَيبَتي ، فَکَالاِنتِفاعِ بِالشَّمسِ اِذا غَيَّبَتها عَنِ الاَبصارِ السَّحابُ .

و اما نحوه بهره وري از من در دوران غيبتم ، همچون بهره وري از خورشيدي است که ابرها آن را از ديدگان پنهان داشته باشند .

در دوران غيبت کبري به حکم اينکه ارتباط مستقيم با امام زمان (ع) مقدور نيست ، وظيفه مردمان آن است که براي آشنايي با دستورات قرآن و اهل بيت (ع) ، به عالمان ربّاني و فقيهان وارسته و عادل مراجعه کنند و با راهنمايي آنان تکاليف ديني خود را به کار بندند .

امام صادق (ع) فرمود :

فَأمّا مَن کانَ مِنَ الفُقَهاء صائناً لنَفسِه ، حافِظاً لِدينِهِ ، مُخالفاً لهواه ، مُطيعاً لأمر مَولاه ، فَلِلعَوامِّ أن يُقَلِّدوه . وَ ذلکَ لايَکُونث إلّا بَعضَ فُقَهاء الشّيعَهِ لاجَميعَهُم .

و اما هر که از فقيهان ، نفس خويش را نگهدارد و دين خود را حفظ کند و با خواسته هاي نفس خود مخالفت نمايد ، و مطيع امر مولايش باشد ، عوام راست که از او تقليد کنند و اين شامل بعضي از فقيهان شيعه باشد نه تمامي آنها . ( تفسير الامام /300 )

و فقيهان دين نيز وظيفه دارند مردم را با حقايق ديني آشنا سازند و از رسيدگي به امور آنان کوتاهي نورزند و زمينه هاي ظهور مولايشان حضرت مهدي (ع) را فراهم آورند .

باشد که با آمدن آن حضرت (ع) ، پايه هاي دين مستحکم شود و صحن گيتي لبريز از عدل و داد گردد . انشاءالله

" يا أيُّها الَّذينَ آمَنُوا اصبِروا و صابِروا وَ رابِطُوا وَاتَّقُوا اللهَ لَعَلَّکُم تُفلِحونَ " . ( آل عمران / 200 )

اي کساني که ايمان آورده ايد ، صبر کنيد و شکيبايي ورزيد و آماده و حاضر يراق باشيد و از خداي پروا کنيد ؛ شايد که رستگار شويد .

حضرت باقر (ع) آيه فوق را چنين بيان فرمود :

إصبِروا عَلي أداءِ الفَرائِضِ . وَ صابِرُوا عَدُوَّکُم . وَ رابِطُوا إمامَکُمُ المُنتَظَر . ( غيبه النعماني / 27 )

صبر کنيد بر گزاردن احکام شرع . و شکيبايي ورزيد در برابر دشمنان . و آماده و حاضر يراق باشيد براي امامتان که در انتظار او هستيد .