رهبر انقلاب در دیدار مسئولان نظام، مهمانان کنفرانس وحدت و قشرهای مختلف مردم: دومین نشست هم اندیشی تخصصی اساتید ونخبگان دانشگاهی دانشگاه مازندران ،باموضوع:« راهکارهای ارتباط موثر دانشگاه با جامعه از منظر رشته های فنی مهندسی» نشست مشترک مسولان محترم دفاتر نهاد و مدیران محترم گروه معارف اسلامی دانشگاه های استان مازندران اولین کارگاه آموزشی گفتگوی ماه با حضور مسوولان دانشگاهی و جمع کثیری از بازنشستگان دانشگاه:کانون مهر بازنشستگان دانشگاه مازندران راه اندازی شد مسول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ماندران در پنجمین دور نشست هیات رییسه دانشگاه با اعضای هیات علمی در دانشکده علوم انسانی: رهبر معظم انقلاب اسلامی در اجتماع عظیم و پرشکوه بسیجیان در ورزشگاه یکصد هزار نفری آزادی برگزاری مراسم عزاداری ماه محرم توسط هیات مذهبی محبان الحسین دانشگاه مازندران سیزدهمین جلسه اساتید روحانی عضو هیات علمی دانشگاه مازندران

حجت الاسلام محمد رحیمیان رییس دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان  در دانشگاه ماندران در پنجمین دور نشست هیات رییسه دانشگاه با اعضای هیات علمی در دانشکده علوم انسانی  با اشاره به این که بحث سند اسلامی شدن دانشگاه ها از دغدغه های اصلی بنده است و اعتقاد دارم که آن طوری که شایسته و بایسته و حق این سند است، به آن برداخته نشده است، گفت: انتظاراتی که یک نظام اسلامی از دانشگاه دارد، با توجه به موقعیت و جایگاه آن و رسالت عظیمی است که برعهده دانشگاه نهاده شده است.

مسوول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه مازندران با بیان این نکته که والاترین جایگاه در سطح تفکرات و بینش هایی که در یک جامعه عرضه می شود و جنبه هدایت گری و حالت پیشروانی دارد، مجامع علمی و دانشگاه ها هستند، افزود: دانشگاه مبین بینش ها و باورها و ارزش هایی است که آن جامعه دارد و برخاسته از همان باورها، بینش‌ها و اعتقادات، خط سیر تکاملی و تعالی خویش را به پیش می برد.

حجت الاسلام رحیمیان در ادامه با تاکید بر این نکته که این موضوع تنها مختص جامعه ما در نظام اسلامی نیست و در همه جوامع همین طور است، خاطرنشان کرد: جوامع مختلف بر اساس اعتقادات و باورهایی که دارند، از دانشگاه و مجامع علمی خود انتظاراتی را دارند. در این نظام اسلامی که با یک رویکرد الهی و جهان بینی اسلامی در مراحل مختلف زندگی، رسالت و برنامه ای برای خودش قایل است، و می خواهد آن تمدن والای اسلامی را، آن هویت را، ایجاد و احیا کند، دانشگاه نقش اولیه را در این عرصه دارد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به بعضی از سرفصل های این سند اشاره کرد و افزود: اصول کلی و مبانی که این سند انتظار دارد و برای  این جلسه مفید می باشد، بحث حاکمیت اصول اعتقادی احکام و اخلاق اسلامی در تمام ابعاد دانشگاه، نهادینه سازی اصول معارف شریعت و اخلاق اسلامی و توجه به فرهنگ امامت، ولایت و انتظار در تمامی ابعاد دانشگاه اسلامی است.

مسوول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه از خرد ورزی و عقلانیت به عنوان دومین اصل دانشگاه اسلامی یاد کرد و ادامه داد: تقویت اخلاق، عقلانیت و خلاقیت در میان دانشگاهیان در برتو تعالیم اسلامی و توجه به همسویی مفاهیم وحیانی، عقلانی و تجربی از بخش های مهم این مبحث است. سومین اصل، بحث قدسی بودن علم و محیط های علمی است که شامل توجه به قداست علم و فضای آموزش عالی، تلقی عبادت از تعلیم و تعلم و تکریم عالم و متعلم است.

وی ادامه داد: نکته بعدی، ارتقای اعتماد به نفس ملی و تولید علم نافع و توسعه نهضت نرم افزاری و خودباوری علمی، رهایی از وابستگی علمی و تولید و توسعه علم نافع است. همچنین می توان به کارآمد و بومی شدن در جهت تامین آرمان های نظام. پیشرفت و خودکفایی علمی فناوری و ترویج آزاد اندیشی و تضارب آرا میان دانشگاهیان اشاره نمود.

رییس دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان از تقدم منافع ملی و مصالح عمومی بر منافع فردی و گروهی، تمدن سازی در دانشگاه ها، عدالت محوری در تمام بخش های دانشگاه و اعتلای فضای فرهنگی عمومی دانشگاه به عنوان دیگر اصول تحقق دانشگاه اسلامی نام برد و گفت: زیر هر یک از این اصول، راهبردهایی مطرح است. در مجموع این یک سند فاخر است و رسالت و مسئولیت سنگین ما را در ایفای این نقش و تحقق این اهداف نشان می دهد.

وی با تاکید بر این که ما رسالت ایجاد پایه های تمدن اسلامی را بر عهده داریم، افزود: باید نسلی را تربیت کنیم که رسالت آن نسل، نه فقط در محدوده جامعه خودمان، بلکه در محدوده جهانی بر اساس بینش اسلامی و شیعه ای که داریم، به عنوان زمینه سازان آن حکومت جهانی مطرح باشند. با توجه به اهمیت این رسالت، نوع عملکرد انسان باید یک عملکرد متفاوت باشد و کار باید جدی تر از این، تلقی شود. ما تا وصول این هدف، راه قابل عنایتی داریم. نه اینکه دست نیافتنی باشد و یا آرمان های غیر قابل تحققی باشد. لکن نیاز به حضور همه عزیزان و صاحب نظران و همه اساتید داریم تا بتوانیم آن اهداف بلند و متعالی را تحقق بخشیم.

تصاویر بیشتر